Randi og Richardt Rolsted. Velkommen til vores side med beskrivelser af udlandsrejser,  ture i Danmark og fotos fra dem, samt Richardts Apropos.

Prag, Den Gyldne Stad. 2016      


Søndag den 8. maj. Afrejse med bus fra Hillerød station kl. 4.55.

Fra Hillerød kørte vi til København uden andre opsamlinger, herfra var der flere opsamlinger indtil vi nåede rastepladsen Hylkedal i Kolding hvor vi skiftede til bussen der kørte til Prag.
Turen gik over Berlin hvor der var en byrundtur til de mest kendte steder, vi fik bl.a. set Brandenburg Tor og Holocaust Monumentet.
Derpå kørte vi til hotel Van der Valk hvor vi fik aftensmad og overnattede, det var et rigtigt dejligt hotel.


Mandag den 9. Maj.

Vi kørte fra hotellet kl. 7.45, næste mål var Tjekkiet og koncentrationslejren Tehresienstadt, ikke ligefrem en behagelig oplevelse, for man får et godt indtryk af hvordan forholdene har været, og får bl.a. at vide hvordan Hitler Tyskland manipulerede med omverdenen, ved at fremvise forhold for Røde kors der ikke havde noget at gøre med den normale hverdag på stedet. Vi spiste Dansk frokost i Theresienstadt.

Efter Theresienstadt kørte vi til vores hotel Belvedere i Prag for de næste fire nætter.
Om aftenen gik vi efter aftensmaden en tur op til et udsigtspunkt hvor vi havde et storslået udsyn over Prag med lys.


Tirsdag den 10. Maj.

Dagen bød på byrundtur i Prag hvor vi fik set de væsentligste seværdigheder som f.eks., Markedspladsen med Rådhuset og Det Astronomiske ur, krudttårnet og Wenzelpladsen. Karlsbroen havde vi desværre ikke nok tid til at se, da vi skulle sejle en tur på Moldau og spise frokost samtidig.
Eftermiddagen kunne vi benytte til at se nærmere på byen, og det skulle vi have gjort for vi fik ikke tid senere, i stedet gik vi med chauføren Ole hjem til hotellet.


Onsdag den 11. Maj.

Turen gik til Borgen Hradcany og senere til ”Det Gule Marked”.
Hradcany borgen knejser smukt over Prag, og selve borggården byder på både gamle kirker og pladser og er stedet hvor adelen holdt til i fordums tider. I dag modtager præsidenten bl.a., statsbesøge i bygningerne i og omkring borgen. Prag er en smuk by, men man skal have god tid til at opleve dens atmosfære.

”Det Gule Marked” var stort, men ikke så stort som det har været og var som sådan noget er, nogen kan ikke holde det ud medens andre syntes det er spændende og altid får købt et eller andet.


Torsdag den 12. Maj.

Dagen var oprindelig kun programsat til besøg på borgen Karlstejn og springvandskoncert om aftenen, men den startede med et besøg på et glasværk, hvor man fik et indblik i hvordan de laver krystalglas og samtidig så, at det med arbejdsmiljø ikke er noget de gør noget ud af, idet der åbenbart ikke krævedes nogen form for sikkerhedsudstyr.

Fra glasværket gik turen til borgen Karlstejn som er en stor turistattraktion, problemet er bare at der er en gåtur på 2. km. Til borgen og der er en stigning på helt op til 15%, så det er ikke alle der bare lige tager turen derop, slet ikke når det også begyndte at regne, men selv om der efter at vi havde spist, kun var kort tid, så var der en smuk udsigt deroppe fra.
Da vi kom hjem gik vi en tur i området omkring hotellet, hvor vi var inde i kirken og se på den.
Om aftenen var vi til springvandskoncert ”Kritzikova-Fontana”, det var smukt med rigtig god musik.


Fredag den 13. Maj.

Allerede kl. 7,45 gik turen hjemad, men heldigvis skulle vi først til Dresden, og det blev en stor oplevelse.
Det var imponerende at se de flotte og majestætiske bygninger, den gamle bydel og Frauenkirchen, især når man tager i betragtning, at Dresden stort set blev jævnet med jorden unde krigen.

Fra Dresten kørte vi til Halle hvor vi overnattede.


Lørdag den 14. Maj.

På hjemvejen kom vi til Byen Celle, hvilket ikke var programsat, men det var bestemt en rigtig god oplevelse at se de mange gamle bindingsværkshuse. Ikke blot var der mange, men de var også fantastisk vedligeholdte og udsmykkede med både flotte udskæringer og bemaling.

Herefter gik turen via Hylkedal og direkte hjem, vi var i Hillerød kl. ca. 23,00.


Sammenfattende om turen kan vi siges, at vi havde for lidt tid til at opleve byen på egen hånd.
Det var til dels vores egen skyld fordi vi valgte at tage med på alle ture, hvilket af to grunde, ikke var heldigt.
For det første stjal turen til glasværket for meget tid, og man kunne ikke undgå den hvis man ville se borgen Karlstejn, da den var en del af dagen udflugt.
Den anden grund var, at der blev brugt meget tid til at fortælle om hvad vi så eller skulle se, selvfølgelig er det rart at få noget at vide, men når det bl.a. betød at vi kun kunne nå halvvejs over Karlsbroen, så er det for meget.
Guiden var meget dygtig og fortalte rigtig mange ting, men brugte samtidig for meget tid på det.

Vi vil ikke påstå at vi direkte er skuffede, men turen blev aldrig den oplevelse som vi havde forventet.


Se fotos fra Prag

Foto fra Prag 2016.