Randi og Richardt Rolsted. Velkommen til vores side med beskrivelser af udlandsrejser,  ture i Danmark og fotos fra dem, samt Richardts Apropos.


Lolland nov. 2014

 3. dages ophold på Hotel Maribo Søpark fra 7-9 november 2014.                         

 

I vores plan om, at besøge så mange steder i Danmark som overhovedet muligt, kom turen nu til Lolland.

Vi havde set en annonce om 2 overnatninger med morgenmad og en to retters menu, på Hotel Maribo Søpark som vi syntes lød godt, og  da vores kendskab til Lolland var begrænset til Rødby­havn færgeleje og et besøg i Knuttenborg Safaripark med et samtidigt kig på Rødby  hvor jeg har boet da jeg var 3-4 år, og derefter en køretur igennem Maribo, kunne vi derfor tænke os at se nærmere på Lolland.

Vi ankom til hotellet, som var et nydeligt hotel med en høflig betjening og pæne værelser, hvor hovedparten havde en smuk udsigt over Maribo sø, og efter at vi have anbragt vores bagage på værelset, gik vi en tur gennem byen.

Vi gik ned af Vestergade og derpå af Østergade, og så var selve byen med den forretninger - hvoraf en del, ligesom andre steder, stod tomme - beset. Det er en hyggelig by med mange smukke gamle huse, smalle gader og en hyggelig atmosfære. Fra torvet gik vi af Klostergade op til domkirken og området med ruinerne fra det tidligere kloster.
Vi havde glædet os til at se nærmere på Domkirken, men desværre var den lukket på grund af en omfattende restaurering og den vil først være åben igen til maj 2015.  

I slutningen af Østergade fandt vi et lille center "Lollands Centret" hvor vi gik ind på "Victoria Café og Restaurant" og bestilte en chokolade  med is og en kop kaffe samt en Æbletærte til os hver, vi gjorde store øjne da vi fik det serveret, Æbletærten kom på en aflang tallerken  hvorpå der foruden tærten var - efter eget valg - en portion flødeskum eller cremefraiche, derudover var der et stykke melon og en skive  blodappelsin og det hele var pyntet med en chokoladesauce hen over, og prisen? 29 kr. Ud over at det så fantastisk ud så smagte det  rigtig  godt. Vi blev straks enige om at vi ville spise der den næste aften.  Det blev lige så fantastisk en  oplevelse som vores første besøg, vi  fik hhv.  et stjerneskud og en bøf bearnaise som blev serveret meget lækkert, smagte virkelig  dejligt og så var der rigeligt, til en fornuftig  pris.
Da vi sagde til indehaveren at der var mange der godt kunne lære noget af dem, blev han selvfølge­lig glad og fortalte, at de netop havde åbnet en ny forretning på Amagerbrogade 4, i København.


Lørdag gik vi en tur langs søen i dejlig solskin, det er en dejlig natur som camping pladsen på stedet, har at byde sine camping gæster. På  torvet var der markedsdag hvor vi så fik købt et par dekorationer til at lægge på kirkegården.

Vi kørte derpå til Nakskov for at se nærmere på byen, og vi må sige at det var en positiv oplevelse, her var der endnu flere gamle bindingsværks huse og smalle stræder - stadig med tomme butikker - men med en hyggelig atmosfære. Desværre var der - med Peter Olesens ord - flere "øjebæer" i byen, altså bygninger der ikke passede ind, og derfor skæmmede bybilledet, og især H&M's store bygning  midt i byen er en skandale, her må byrådet have sovet i timen, eller også har de manglet en lokalplan.
Her fandt vi på en plads med et  klokketårn, en lille Café hvor vi foruden en høflig betj­ening også fik noget godt at spise.


Her var Skt. Nikolai Kirke til gengæld åben, og kirken stammer formentlig fra 1200 tallet, orglet fra 1648 er bygget i København, både prædikestol og Altertavle er meget smukt udskårne, og kirken er en meget smuk kirke, dog uden nogen form for kalkmalerier.


Turen gik derpå til Sakskøbing, som vi nok må betegne som en skuffelse, gamle og charmerende bygninger var der kun få af, til gengæld  flere tomme butikker, men ingen særlig atmosfære i byen.
Her kunne vi heller ikke komme til at se kirken, den var simpelthen aflåset, som flere kirker efterhånden er nødt til p.g.a. tyveri og hærværk, ak ja hvor bliver orden og moral efterhånden af.

Til gengæld var de i fuld gang med at sætte juleudsmykning op i byen, og selv om man ikke kan skære alle over en kam, så stod det os hurtigt klart at det ikke var kommunalt ansatte der stod for arbejdet, vi gættede på at det var en kreds af borgere, evt. En borgerforening,  der stod for det, for her kravlede folk rundt på stiger og hængte lygter op på husfacaderne, meden andre via lifte hængte guirlander op i  gaderne, og det hele foregik i en munter atmosfære, med en lille julebryg ind imellem.

Alt i alt havde vi nogle gode dage på Lolland med godt vej ca. 10 graders varme og endda solskin.
Maribo Domkirke må vi så se nærmere på når vi en gang evt. skal med færgen til Tyskland.   

    Se fotos.

Fotos fra Lolland 2014.