Randi og Richardt Rolsted. Velkommen til vores side med beskrivelser af udlandsrejser,  ture i Danmark og fotos fra dem, samt Richardts Apropos.

Bornholm tur fra 24. til 31. august 2020.                   Se foto.Tirsdag 25. aug. Kørte til Allinge for at finde Madsbakke helleristningerne, men så vi ingen i det uoverskuelige område.
Efter et forgæves forsøg fandt vi så ved Storløkkebakken nogle helleristninger.
Tiden var nu til at få lidt frokost og det havde vi tænkt at få i Hammerhavn, men vi syntes ikke at de havde noget der interesserede os, så vi tog ned til kiosken ved siden af Ellas restaurant og fik hhv. fiskefilet og kyllingesandvits.

Tilbage på hotellet sad vi nogen tid ved svømmepølen og derpå på værelset og læste.
Inden aftensmaden var vi et smut i Allinge til marked ved Promenaden, hvor vi købte en Aronia snaps, og et glas honning.

Onsdag den 26. Vi tog mod Hasle Røgeri for at finde ud af om vi kunne komme derfra til kultippen. Der var en rute fra parkeringspladsen og langs vandet på ca. 4 km. men vi nøjedes med at gå direkte til tippen og tilbage, ca. 6.000 skridt.

Derfra kørte vi til Rønne og spiste frokost på torvet, derpå kørte vi til Pia Stærmose, alt hvad vi købte, var dog to par strømper.
Herfra gik turen til Pedersker for at se et sted som vi havde hørt omtalt, hvor et par gamle mænd solgte alt muligt ragelse, og det må man sige var rigtig nok, vi gik dog ikke ind.
Derimod kørte vi ind og besøgte en meget omtalt vingård, det viste sig at være den vi havde besøgt for mage år siden.Torsdag den 27. Målet i dag var at hilse på Naturvejleder Søren Sillehoved, og måske gå med på hans tur i Gudhjem. Desværre viste det sig at turen var lige så svær,som vi havde regnet med, så derfor gik vi kun med på det første korte stykke, hvor vi oplevede Søren i fuld vigør, levende fortælle sine historier.
Vi fik for øvrigt en strålende velkomst straks han opdagede at vi kom gående.

Vi gik derpå selv en tur i Gudhjem og fik i Bergs chokolade butik, en dejlig Tun Muus og lidt at drikke. Vi kørte derpå til Svaneke, men da der ikke var til at få nogen p-plads, fortsatte vi til Årsdale for bl.a. at købe Bornholm sennep, som vi tidligere har gjort, men det solgte de ikke mere. Vi kørte derpå tilbage til hotellet.

Altså en rigtig god ferie med ture og afslapning, rigtig god og veltilberedt mad, som sædvanlig en fin betjening og et godt værelse på Hotel Hammersø.


Fredag den 28. Dagens tur gik til hvad vi mente var kultippen, men som vi fandt ud af nærmere var Lertippen, et sted hvor affald fra produktionen af Hasle klinker var blevet lagt. Vi så Pyritsøen og gik en tur langs med den, og så også Smaragdsøen, begge søer er dannet efter ler gravningen til klinke produktionen.
Den ene af vores telefon/kamera virkede pludselig ikke mere, så vi tog ind til Rønne hos You-See og fik den i orden. Vi kørte så tilbage til Sandvig og spiste en dejlig frokost hos Ellas.


Lørdag den 29. Vi stod op til regnvejr, men efter morgenmaden var det stort set holdt op, så vi kørte til Hasle og videre af Fælledvej til vi fandt vejen til Kultipperne, som vi havde set nede fra strandsiden. Det var meget interessant at se stedet med de gamle tipvogne og få læst informationstavlen.
 
Vi kørte derpå til Ekkodalen for at gå en tur, og opleve den storslåede natur igen. Men først forsøgte vi at få et bord for at få den berømte kæmpetartelet, men der var ikke plads. Efter turen lykkedes det os et få en plads, og på råd fra tjeneren bestilte vi en tartelet, og en sidetallerken med tre slags sild, for som han sagde, det vil give os en større smagsoplevelse. Det havde han ret i, tarteletten var god men endte med at blive for meget.
Så kunne vi bytte fra tartelet til sild, det var rigtig godt. Kommer vi tilbage vil vi givet vælge sidetallerkenen begge to.

Vi kørte derpå tilbage til hotellet for at tage nogle billeder og slappe af.
Inden vi skulle spise, gik vi lige en tur oppe ved Hammerknude fyr.


Søndag den 30. Sidste dag hvor vi ville besøge de steder vi havde talt om at vi måske ville se senere.
Vi kørte til Svaneke og fandt denne gang en parkeringsplads, hvorpå vi gik rundt i byen og så på den spændende by.
På Svaneke bryghus fik vi købt 5 øl i en gaveæske, en fødselsdagsgave til naboen. På vejen tilbage til Svaneke kørte vi ind til Listed hvor vi fik en sludder med en speciel kunstner, der bl.a. lavede smykke af det gamle kobbertag fra Christiansborg. Vi var også et smut omkring Melsted, hvor vi mener at have fundet det sted som biologen Anders Kofoed boede som barn.
Til sidst kørte vi til Ellas og spiste en dejlig frokost, før vi kørte til hotellet og fik pakket, inden vi slappede af resten af dagen i det gode vejr.


Ferien som helhed.


Det var dejligt igen at komme til Bornholm, efter at det glippede i 2019.
Vi havde i år, først bestilt ophold den 1. juni, men på grund af Corona virussen besluttede vi at udskyde opholdet til uge 35, fra 24-08 til 31-08.


Det blev en rigtig god ferie, hvor vi slap for temperaturer i nærheden af 30 grader, vi havde omkring 18-20 grader med meget sol. Der var perioder med skyer, men den regn vi fik kom på tidspunkter hvor det ikke betød noget.


Vi kørte afsted om formiddagen for at se de steder vi havde lyst til, og efter at have spist frokost forskellige steder, kørte vi tilbage til hotellet ved ca. 14.00 tiden, slappede af, læste og nød det på terrassen. Eller gik en aftentur.


Vi mødte et par fra Hundested, dvs. nu var de flyttet til Hillerød, dem hyggede vi os med den sidste aften, hvor vi drak en flaske rødvin på terrassen.
Sjovt nok mødte vi dem igen på færgen Ystad-Rønne.  


Først og fremmest var vi indstillet på at slappe af, efter mange opgaver i hus og have, så vi så ikke så meget som vi plejer

Sejlturen Ystad-Rønne, på et overfyldt skib, hvor vi bar mundbind og hørte på en flok larmende unge mennesker, blev lidt af en prøvelse.
Det var ikke til at forstå at myndighederne afstandskrav, blev overholdt i den situation.

Det har naturligvis stor betydning for en ferie om man bor godt.
På Hotel Hammersø, har vi boet flere gange, og kommer igen,
for her er værelser, maden og betjeningen i top.

Fotos fra Bornholm 2020.