Randi og Richardt Rolsted. Velkommen til vores side med beskrivelser af udlandsrejser,  ture i Danmark og fotos fra dem, samt Richardts Apropos.

Næstved og omegn, på Menstrup Kro,
fra 2. til 4. maj 2012.Da Næstved egnen hørte til den del af Danmark vi ikke havde den store kendskab til, fandt vi et tilbud på 3 dages Hotel ophold på Menstrup Kro.

Vi kørte først til Trelleborg ved Slagelse for at se den gamle middelalderborg og gik en tur i området hvor man vha. beton klodser i græsset kunne se omridset af de bygninger der en gang havde dannet borgen fra vikingetiden dvs. omkring 980, den er sandsynligvis opført af Kong Harald Blåtand.
Den opførte kopi af et af husene gav et glimrende indtryk af hvor kolossal borgen har været.

Inden vi tog videre nød vi vores frokost ved nogle borde på stedet i det gode vejr.

Turen gik nu til Skælskør hvor vi så på byen og fik os en snak med turistkontoret, hvilket resulterede i, at vi bestilte en sejltur på fjorden til om fredagen den 4. inden vi skulle hjemad.
Efter at vi have gået rundt og set lidt på Skælskør by gik vi ned til havnen og hyggede os med en kop kaffe og et stykke kage samt lidt at læske os på, inden turen gik tilbage Mensted kro.

Turen tilbage tog vi ad den smukke rute land kysten gennem Borreby med en rigtig gammel borg der var meget interessant, men også Holsteinsborg var interessant, storslået og spændende.

Næste dag, dvs. torsdag, tog vi først et smut til Karrebæksminde for at se hvordan der så ud der , om det var noget vi kunne bruge mere tid på senere. Derefter tog vi til Næstved og gik rundt i byen hvor vi bl.a. så Sct. Mortens kirke og fandt ud af, at filmen Hvidsten Gruppen gik i byens biograf, da vi ikke havde set den besluttede vi at vi ville tage ind og se den om aftenen.


Turen gik derefter til Gavnø slot, på vejen dertil spiste vi vores mad i skoven, inden vi tilbragte et par timer i slotshaven hvor vi beundrede de tusindvis af tulipaner og den smukt anlagte have.
Da dagen stadig var ung, kørte vi tilbage til Karrebæksminde for at få os en is og en kop kaffe som vi sad og nød i det gode vejr. Bagefter kørte vi hjem til hotellet og slappede af inden vi skulle spise, og om aftenen tog vi så til Næstved og så Hvidsten Gruppen, en meget betagende men hård film som rørte os meget.

Efter morgenmaden den sidste dag pakkede vi og forlod hotellet, hvorpå turen igen gik til Skælskør hvor vi jo skulle ud og sejle kl. 14,00. Vi havde regnet med at skulle se nogle store træfigurer vi tidligere havde set uden for Skælskør, men da der var lukket måtte vi finde på noget andet at bruget tiden til inden vi skulle sejle.

Det blev til en gåtur ad en sti langs vandet hvor vi bl.a. så en træfigur af Sct. Antonio en skytshelgen for Munkene, ved siden af SCT. Antonio var der en gris, som skulle symbolisere det, at munkene lod grisene gå frit i byen, og så var det borgernes pligt at lægge noget ud til dem, på den måde kunne munkene skaffe billig mad til de fattige.

Kl. 14,0 sejlede vi ud af fjorden med M/S Skælskør V. desværre var det ret diset så det ikke blev så storslået en tur som det kunne være blevet i solskin, men alligevel fik vi en dejlig tur hvor Randi fik sig et duelig­heds­bevis som skibsfører.

Herefter gik turen hjemover og vi var hjemme ved seks tiden efter nogle dejlige dage.
 


Se fotos Næstved og omegn.

Fotos fra Næstved og omegn 2012.

Sct. Mortens kirke Næstved.

Trelleborg.

Skelskør

Gavnø

Holsteinsborg.

Sejltur på fjorden med MS. Skælskør.