Randi og Richardt Rolsted. Velkommen til vores side med beskrivelser af udlandsrejser,  ture i Danmark og fotos fra dem, samt Richardts Apropos.


Fredag den 13. september.

Uret ringede kl. 2,00 vi kørte kl. 3.41, og var i Gislev kl. 4.50

Efter at skiftet bus  i Kolding, hvor vi nær ikke var kommet med da chaufføren kørte fordi han havde det antal passagerer han skulle have iflg. sin plan, landede vi i Tyskland hos Otto Duborg for pause og fortsatte derpå kl. 10.05

Der var meget vejarbejde så det gik kun langsomt frem, vi skulle spiste frokost i Wachenroth men de påstod de at der ikke var bestilt, men det kunne rejselederen dokumenterer, så vi fik vores første wienersnitsel og det resulterede i at vi i stedet for at komme af sted kl. 13,45 så kom vi først af sted kl. 14,45.
Uden for Soltau gik trafikken helt i stå så vi kørte gennem Soltau for at komme uden om køen, men det hjalp ikke meget, det gik stadigt meget langsomt. Lige da vi kom ind på motorvej 7 igen, gik det nogenlunde men det var kun en stakket frist, så nu snegler vi os igen af sted, så hvornår vi kom frem til aftensmaden, stod hen i det uvisse.

Efter endnu flere bilkøer stod det efterhånden klart at vi først ville komme til vores hotel omkring ved 22 tiden, men det skulle vise sig at det heller ikke holdt stik, så det endte med at der måtte rekvireres en ny chauffør til at køre os den sidste time til hotellet, pga. kørehviletidsbestemmelserne.

Vi ankom til hotellet kl. 23.45 og inden vi fik spist og kom i seng var klokken 01,30.


Lørdag: Vi stod op kl. 7,15 og spiste dejlig morgenmad kl. 8,00 og kørte mod Wien kl. 9,00.

Frokost undervejs kl. 13,00 hvorefter turen fortsatte mod Passau og efter endnu et hvil nåede vi Wien og vores hotel Atalenta lidt i 17,00, vi fik et godt værelse på 4. sal hvor vi kunne gøre os klar til at vi skulle ud at spise kl. 18,45. Vi fik snitsel (igen). Hjem på hotellet kl. 21.00.


Søndag: Byrundtur med bus hvor vi bl.a. var inde og så Belvedere slottets øvre del, og bagefter så vi Schönbrunn slottet, hvor vi først spiste frokost og derefter så nærmere på den fantastiske bygning, her var vi  igennem 40 rum, det ene mere overdådigt end det andet.

Om eftermiddagen fik vi set Hundertwasser Haus, et meget specielt byggeri der vakte stor interesse da det blev bygget, der er ingen rette linjer nogen steder, trapperne er buede og vinduerne er sat i som om man ser på børnetegninger. Om aftenen var vi til Heuriger aften, en sjov og munter oplevelse, hvor vores guide sang for og gav et nummer fra hendes studentertid.


 Mandag: Efter morgenmaden var der byrundtur til fods med afgang kl.9.00. Det blev en oplevelsesrig dag men meget trættende, ikke af at gå, men mere det at stå stille og lytte på alenlange forklaringer om alt muligt som man alligevel ikke kan huske noget om, når man bliver så stop fodret med oplysninger.
Vi havde kun en kort pause til toiletbesøg hvor vi kunne få noget at drikke, og alligevel var turen først færdig kl. ca. 13.45. Vi var så trætte, at vi valgte at få noget at spise og derpå gå hjem. Efter et par timers hvil gik vi ud for at få noget at spise og så atter hjem.  

 Vi fik dog via det vi så og hørte, mulighed for at finde ud af hvad vi ville se nærmere på den næste dag.
Der var blot det problem, at vi stort set kun havde formiddagen til disposition, når vi skulle af sted til koncert allerede kl. 19,40, og inden da skal have spist og helst også pakket det meste, til afrejse næste dag.


Tirsdag: Efter morgenmaden og betaling for Koncertaftenen, aftalte vi med et par at vi kunne kører sammen ind til Karlsplatz, vi stod dog af ved operaen og gik ind og så morgen træningen på ridebanen for den spanske rideskole. Vejre var ikke særligt godt med småregn, så vi besluttede at spise frokost og så se hvor galt det så ud, om vi skulle finde ud til Musikverein hvorfra nytårskoncerterne sendes.

Det var måske ikke blevet bedre vejr, men vi besluttede at forsøge at nå en omvisning kl. 13.00, og det var bestemt en stor oplevelse at sidde på plads nummer 9 på rækken efter midtergangen, i den sal som er så berømt, ikke mindst fordi den er tegnet af en dansk arkitekt Theophil Hansen. Derefter tog vi en taxi til hotellet så vi kunne nå at komme i bad, inden vi skulle ud og spise før vi så skulle til koncert med i Hofburg, afgang kl. 19.15.

Koncerten med Wiener Hofburg-Orchester i Redoutensalen var en dejlig oplevelse, man kan så mene hvad man vil om salens moderne udsmykning efter branden i  november 1992, men musikken  og solisterne var en stor oplevelse.


Onsdag: Vi tog afsked med vores hotel kl. 8,30 og kørte derpå til Krems hvor vi gik ombord på et skib og sejlede til Stift Melk, og derfra gik turen videre med bus til klostret hvor vi igen så på forskellige sale og hørte på alenlange forklaringer, inden vi sluttede af i kirken, som var helt overdådig. Vi blev stærkt i tvivl om den kirke eller den der er i Montecasino klosteret er den smukkeste, mest overdådige, kirke vi har set.
Efter klosterbesøget gik turen videre til hotel Lindern i Oberndorf i Tyrol hvor vi var lidt i otte, og efter at have fået vores værelser fik vi en fire retters lækker menu.


Torsdag: Vi skulle have været på bjerg tur, men det regnede og tågen lå lavt over bjergene, så det blev ikke til noget. I stedet tog nogle til et krystalmuseum, og andre valgte blot at se sig om på stedet, vi tog en tur ind til St. Johan som var en noget større by hvor der var lidt mere t se på, og hvor vi spiste frokost.

Fredag: Dagens program var en panora

ma tur via Kitzbühl til det imponerende Krimmler vandfald, Europas højeste vandfald.  Derfra kørte vi over Gerlos passet gennem Zillertal tunnellen. Efter at have spist frokost gik turen tilbage til hotellet , til en dejlig aftensmad, hvorefter vi skulle pakke kuffert klar til hjemturen næste dag.


Lørdag: Afgang kl. 7.30 fra hotel Atalanta, vi skulle en tur over Nürnberg fordi vi skulle have en anden guide på turen hjem, da vores guide på turen skulle videre med et nyt hold. Derefter var det så bare at håbe vi ikke ville havne i alt for store bilkøer undervejs, men det skete heldigvis ikke så vi var på vores hotel  kl.


Søndag: Den sidste del af hjemturen startede kl. 7.00 og gik stort set gnidningsfrit med kun mindre køer ved vejarbejder, så vi kom til Otto Duborg kl. 17.00 og skulle videre kl. 18.00 for at mødes med andre busser i Kolding hvor flere skulle skifte busser til retninger der passede deres hjemdestination.


Turen overordnet:

Vi fik set det vi var blevet lovet, bortset fra turen med bjergbane der ikke kunne gennemføres pga. vejret.

Det var en rigtig god tur, spændende at opleve Wien med de mange storslåede bygninger, fantastisk at se den sal hvorfra nytårskoncerterne bliver sendt, ikke mindst fordi den er tegne af den danske arkitekt Theophil Hansen, som desuden også har tegne parlaments bygningen og flere andre bygninger i Wien, men aldrig en bygning i Danmark, han blev dog ikke glemt af Danmark, således blev han i 1872  Kommandør af Dannebrog, og i 1884 fik han Storkorset.

Men naturen i Østrig er og bliver uforlignelig, man kan nogle gange være skeptisk over for fotografier kontra virkeligheden, men har man set postkort fra Østrig og først derefter kommer dertil, vil man opdage at landet virkeligt er så smukt som på postkort og fotografier.

Rejselederen var også uforlignelig når det gjaldt vidden og evnen til at formidle den, desværre var de samme evner ikke til stede når det gjaldt servicering, beskeder og hjælp til rejsedeltagerne, ja vedkommende var nogle gange ligefrem uartig i sin til

Turens chauffør var til gengæld både en dygtig chauffør og et meget behageligt menneske.

Det er fjerde, og sikkert også sidste gang, at vi tager på busrejse, det er altså anstrengende at sidde i en bus i to døgn ud og to døgn hjem.  Wien-Donau-Tyrol 2013

Se fotos fra Wien mm.

Foto fra Wien Donau Tyrol 2013.